Check out our newest collection

Puckapedia

Everything you need to know about your baby's sleep. All in one spot.

Why does my baby sleep so little through the day?

Als je baby ‘s nachts slecht slaapt is dat natuurlijk heel vervelend. Maar een baby die overdag niet wil slapen is zeker net zo vermoeiend! Zowel voor jou als voor je kleintje zelf.
Baby’s zijn uitstekend in staat om zichzelf wakker te houden, iedere zintuiglijke prikkel kan een aanleiding zijn om niet te gaan slapen. En voor je het weet beland je in een vicieuze cirkel van overprikkeld raken, niet slapen, vervolgens oververmoeid raken en daardoor weer niet kunnen slapen. Lastig.

TOG values and heat. What should I take into account?

Maak je je zorgen of je baby het te koud heeft? Of slaapt je baby slecht doordat het te warm ligt? Krijg je van alle kanten adviezen die gaan over veilig slapen? En wat is TOG nu toch ook weer? We leggen het je graag allemaal even uit.

Why does my baby wake up startled?

Schrikt jouw baby snel wakker in zijn slaap? En zwaait hij daarbij met zijn armpjes en beentjes? Meestal begint hij daarna te huilen. Dit is normaal en het gevolg van de MORO reflex, een primair schrikreflex dat bij jonge baby’s voorkomt. Rond de 2-4 maanden verdwijnt deze primaire reflex en gaat over in de normale schrikreflex.