Maandag, 18 februari 2019

Wanneer moet ik beginnen met afbouwen?

Wanneer je kleintje begint met grijpen, optrekken, omrollen en andere gerichte bewegingen gaat ontwikkelen mag je gaan beginnen met afbouwen. Je baby geeft hiermee aan de reflexen steeds beter onder controle te hebben en beperking is dan niet meer noodzakelijk. Daarnaast is het dan voor de eigen veilgheid van je kleintje belangrijk dat je het inbakeren gaat afbouwen.

Geeft je baby aan dat hij de Mini niet meer fijn vindt, dan mag je ook gaan afbouwen. Waarschijnlijk is je kleintje klaar voor het gewone slapen. Indien bovengenoemde punten nog niet in aanmerking komen, start dan rond 4/5 maanden met afbouwen.

Je baby geeft hiermee aan de reflexen steeds beter onder controle te hebben en beperking is dan niet meer noodzakelijk.

Gecontroleerde bewegingen

Rond de vijf maanden gaan de oncontroleerbare reflexen over op gerichte bewegingen. Dit is ook het moment waarop de baby zich lichamelijk meer gaat ontwikkelen en pogingen onderneemt tot omrollen naar de buik. Het verkleinen van de Puckababy maakt dit begin moeilijker en stelt het moment van omrollen naar de buik uit. 

De ritsjes aan de zijkant van de Mini zijn ter ondersteuning van het afbouwen (of eerder bij actief omrollen). Dit kan geleidelijk aan geoefend worden door de armpjes door de mouwopening te voeren. Indien de losse armpjes toch nog teveel onrust veroorzaken, is dit een teken dat helemaal los slapen nog te vroeg is. Stap dan over naar de Bag 4 Seasons. Deze slaapzak voorkomt dat de baby zich plots verloren voelt in het grote bed of in een te ruime en lichte slaapzak