Puckazine

Puckababy®

De Puckaclub

Dat jouw kindje jarenlang goed zal slapen, droom jij daar ook van? Schrijf je dan zeker in bij de Puckaclub van Puckababy. Advies, verrassingen en leuk sparen doe je samen met al die andere mama’s in de Puckaclub van Puckababy. Vergeet niet je zwangere zus of vriendin hierop te attenderen! Join the club & slaap lekker allemaal.

Lees verder >
Puckababy®

Over Puckababy® | We. Design. Sleep.

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. De Puckavideo toont je het ultieme Puckababy gevoel: ‘Love in every hug.‘

Lees verder >

Puckababy® | Hall of fame

Welkom bij de Puckababy® Hall of Fame. Een hartverwarmend schilderij van spontane inzendingen door dankbare Puckababy fans! Join the club?!Mail dan je foto naar: media@puckababy.com

Lees verder >
Puckababy®

Puckababy, de slaap expert voor baby en peuter

Puckababy werd in 2007 geboren en breidde haar collectie in de jaren daarna flink uit. De eerste telg van het hele Puckababy slaapconcept was het inbakerslaapzakje van 0 tot 6 maanden. Een modern antwoord op het strakke inbakeren van vroeger. Vertaald naar de behoeftes van jonge, moderne ouder; niet strak, mooi en gemakkelijk in gebruik. Door de kindvriendelijke en veilige vormgeving van het Puckababy slaapzakje durfden jonge ouders het inbakeren op deze manier wel aan. Ze beschouwden de Puckababy niet als zielig en alternatief, maar als een mooi en lief coconnetje dat je kindje geborgenheid geeft om door te kunnen slapen.

Lees verder >
Puckababy®

Puckababy® & De Babyconsulent®

Puckababy® helpt alle ouders met slaapproblemen bij hun baby, peuter of kleuter. We bieden een luisterend oor, geven advies en kijken samen of onze producten de oplossing zijn. Wanneer de onrust aanblijft, dan verwijzen we door naar de huisarts, verloskundige en het consultatiebureau. Ook bevelen we de Babyconsulent® van harte aan. Samen met hen hebben we namelijk al veel onrustige slapertjes mogen helpen. Esther van Bloemen-Bartels, voorzitter van Verpleegkundig Babyconsulenten Nederland, over de Babyconsulent®:

Lees verder >
Puckababy®

Vrouwawards.nl

Vrouw magazine verschijnt wekelijks op zaterdag bij de Telegraaf en rijkt ieder jaar de VROUW awards uit.Dit jaar is Puckababy® collection TEN genomineerd door Vrouw.nl voor de Vrouw Awards in de categorie Huishouden. Helemaal geweldig natuurlijk, zeker omdat zowel VROUW magazine als Puckababy dit jaar hun 10-jarig jubileum vieren! Wil jij dit met ons mee vieren? Breng dan nu jouw stem uit via deze LINK en maak kans op kaartjes voor het VROUW jubileum concert op 30 oktober in AFAS Live Amsterdam!

Lees verder >
Puckababy®

Let op waar je jouw Puckababy koopt..

Enige tijd geleden krijgen wij het bericht van een verdrietige mama. Ze had een prachtige Puckababy® slaapzak gekocht op Marktplaats, maar heeft deze helaas nooit mogen ontvangen. Aangezien dit helaas niet de enige mama is die dit is overkomen willen wij onze Puckafans graag waarschuwen. Lees hieronder haar verhaal.

Lees verder >
Puckababy®

Wat de baby eigenlijk voelt……

Met de geboorte van je baby, begint zijn leven. Vervolgens gebruikt hij zijn zintuigen om de wereld te ontdekken, hij ruikt, kijkt, luistert, proeft en voelt vooral. Maar wie denkt dat voelen voor een baby pas na geboorte begint heeft het mis. Zijn ervaringen tijdens de zwangerschap spelen een grote rol in zijn leven na geboorte. Wat hij voor geboorte fijn vond, kan hem nu ook ontspannen en zelfs helpen bij het leren alleen slapen of langer slapen.

Lees verder >
Puckababy®

Puckababy® | Shop in shop

Een kijkje achter de schermen bij Puckababy. Het resultaat van ons deco team, dat regelmatig helpt bij het inrichten van verschillende shop-in-shops van onze verkooppunten. We verzamelen hier graag steeds meer voorbeelden van mooie winkels waar Puckababy verkrijgbaar is.

Lees verder >

Anderen over Puckababy®

Regelmatig zien we Puckababy verschijnen in blogs of vlogs van enthousiasma mama's. Deze delen wij dan ook graag op onze social media kanalen. Toch willen wij ze ook hier dolgraag nog eens noemen zodat jij als (toekomstige) mama ze allemaal nog eens rustig door kan lezen. Mis jij nog een leuk artikel in deze lijst? Stuur dan snel een mailtje met de link naar media@puckababy.com

Lees verder >
Slapen

Co-slapen

Co-slapen betekent samen slapen met je kindje. Co-slapen kan heel fijn zijn, zeker wanneer je ’s nachts nog borstvoeding geeft. Of wanneer je kindje wat meer behoefte heeft aan jouw nabijheid. Het is uiteraard van groot belang dat het co-slapen veilig gaat.

Lees verder >

Een fijn ritme

Na al die tijd bij jou in de buik komt je baby in een omgeving die helemaal nieuw is. En waar het plots ook te maken krijgt met dag en nacht, licht en donker. Het perfecte ritme vanaf dag 1 bestaat niet. Dit moet ook ‘groeien’. Je helpt je baby enorm door het rust en voorspelbaarheid te geven.

Lees verder >
Slapen

Slapen en geborgenheid

Je baby zit maandenlang bij jou in de buik. Daar voelt alles heerlijk vertrouwd en warm. Met de geboorte komt je kindje op die hele grote wereld. Je baby is dan nog heel open en neemt alles in zich op. Het kan zichzelf nog niet beschermen tegen kou, tocht en al die prikkels. Als ouder speel je dan een hele belangrijke rol. Want om gezond te kunnen groeien en ontwikkelen heeft het rust en geborgenheid nodig. Daarvoor is je baby helemaal op jullie aangewezen. Maak het prille leventje van je baby overzichtelijk, houd het goed warm en geef indien nodig begrenzing.

Lees verder >
Slapen

Zomers inbakeren met Puckababy®

Hoe baker je een baby ook ’s zomers veilig in? Een kindje met de armen strak ingewikkeld houdt zichzelf immers vele malen warmer dan normaal. Dit kan nogal een zorg zijn, en terecht!

Lees verder >

De eerste weken

Tijdens je zwangerschap slaapt je baby het grootste gedeelte van de tijd bij jou in de buik. Ook na de geboorte blijf het heel veel slapen. Je kindje begrijpt dan nog weinig van een dag- of nachtritme. Net als je kindje, moet dit groeien. Na enkele weken ontwikkelt je baby langzaam zijn eigen slaapritme, zal het overdag vaker wakker zijn, en ’s nachts dieper gaan slapen.

Lees verder >
Slapen

Warmte en TOG waardes

Maak je je zorgen of je baby het te warm heeft? Of slaapt je baby slecht doordat het te koud ligt? Krijg je van alle kanten adviezen die gaan over veilig slapen? En wat is TOG nu toch ook weer? Puckababy legt het je graag allemaal uit.

Lees verder >
Slapen

Slaapsignalen

Na de geboorte is je kindje volledig op jou aangewezen. Het geeft je voortdurend signalen, ook die van slaap. Je baby vertelt jou wanneer het weer even genoeg is geweest; het wil rust en lekker slapen. Er zijn vroege en late slaapsignalen. Leg je kindje bij de eerste slaapsignalen al in bed, ook al lijkt het dan nog best wakker!

Lees verder >
Slapen

Doorslapen

Slaap en doorslapen zijn thema’s die ouders enorm bezig houden. Elke ouder hoopt op een goed slapende baby. Omdat het goed is voor de baby, maar ook voor hen zelf. `Slaapt je kindje al door?’ is een vraag die je als ouder voortdurend wordt gesteld. Wanneer dat dan even niet zo is, kan het jou als ouder wat onzeker maken. Daarbij voel je dan ook nog eens je eigen vermoeidheid en snak je misschien wel naar de lange nachten van voorheen.

Lees verder >
Slapen

De slaapcyclus van je baby

Hazeslaapjes, onrustige bewegingen en plots huilend wakker worden; veel ouders zien dit bij hun kindje gebeuren zonder dat ze begrijpen hoe het komt. Het laat zich deels verklaren door de slaapfase waarin je baby zich bevindt. Als ouder is het fijn om wat meer van de slaapcyclus te weten. Het helpt jou je baby’s slaapgedrag beter te begrijpen en te letten op zaken die het slapen verstoren.

Lees verder >
Slapen

Veilig slapen

Goed slapen is erg belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling van je kindje. Als ouder ben je je daarvan bewust. Maar, slapen is alleen goed wanneer dat ook veilig gebeurt! Wellicht ken je de hoofdlijnen wel, maar neem het filmpje en informatie nog eens goed door. Veiligheid gaat immers boven alles!

Lees verder >
Inbakeren

Wat is inbakeren?

Inbakeren is van alle tijden en alle culturen. Bij inbakeren wordt de baby strak in doeken gewikkeld. Inbakeren zorgt ervoor dat de baby geen ongecontroleerde bewegingen kan maken. Dat geeft het lijfje rust. In Nederland is het inbakeren jarenlang ‘uit’ geweest. Maar inmiddels toch weer helemaal ‘herboren’, uit nood. Baby’s gingen namelijk steeds onregelmatiger slapen en drinken. Door het inbakeren vonden de baby’s opnieuw weer rust en ritme. Bedoeling van het inbakeren is om de baby letterlijk begrenzing te bieden. Begrenzing tegen onrustige bewegingen, die het de baby lastig maken om rust te vinden en goed door te slapen. Tegenwoordig kan inbakeren op verschillende manieren; traditioneel en strak of eigentijds en wat ruimer.

Lees verder >
Inbakeren

Inbakeren of beter slapen in een Puckababy?

In de wereld waarin we met zijn allen erg druk zijn, hebben de kleintjes ook steeds meer moeite om rust te vinden. Mede door de komst van de Puckababy is inbakeren in Nederland en België weer helemaal terug van weggeweest. De Puckababy is een vertaling van het strakke inbakeren naar een mildere variant. Baby’s slapen beter, drinken beter en vinden meer rust. Lees hier wanneer inbakeren of de Puckababy voor jouw baby een perfect hulpmiddel is.

Lees verder >
Inbakeren

Inbakeren, wat is dat?

Inbakeren is van alle tijden en alle culturen. Bij het traditionele inbakeren wordt de pasgeboren baby strak in doeken gewikkeld. Het zorgt ervoor dat de baby geen ongecontroleerde bewegingen kan maken die ze uit slaap halen. Het geeft het lijfje rust, houdt de baby warm en laat het langer doorslapen. In Nederland is het bakeren jarenlang ‘uit’ geweest, omdat dit voornamelijk als zielig en gevaarlijk werd ervaren. Totdat Puckababy kwam met een moderne vertaling van het strakke inbakeren; een alternatief waar ouders zich wel goed bij voelden. Een mooi slaapzakje dat als lief coconnetje om de baby heen zit. En dat de gevaren van het strakke inbakeren niet kent. Dankzij de komst van de Puckababy is inbakeren inmiddels helemaal ‘in’. Door alle drukte om ons heen gaan baby’s steeds onregelmatiger slapen en drinken. Ook de ouders ervaren veel drukte en onrust, hetgeen de kleintjes feilloos aanvoelen. Gelukkig brengt Puckababy voor talloze ouders en hun kindjes de rust en regelmaat weer terug.

Lees verder >
Inbakeren

Hoe moet ik mijn kindje inbakeren?

Inbakeren zorgt ervoor dat je baby geen ongecontroleerde bewegingen kan maken, waardoor je kindje zichzelf onnodig wakker maakt. Daarnaast voelt het coconnetje extra geborgen en vertrouwd, net als bij mama in de buik. Inbakeren met Puckababy zorgt dat je kleintje tot rust komt en dieper en langer slaapt.  Er zijn verschillende manieren waarop je kindje ingebakerd kan worden. Traditioneel gebeurt dit door je baby strak met doeken in te wikkelen. Hier komen wel een aantal risico’s bij kijken. Wikkel je je kleintje niet goed genoeg in, dan kan hij zich makkelijk los wurmen en verstrikt raken in de doeken. Baker je je kleintje te strak in, dan is het risico groter dat de bloedsomloop afgekneld wordt, de ontwikkeling van de heupjes wordt belemmerd of dat er warmtestuwing ontstaat! Het is dus erg belangrijk dat je als ouder weet hoe het moet, voordat je aan een 'ingewikkelde' manier van inbakeren begint.

Lees verder >
Inbakeren

Wanneer moet ik mijn kindje inbakeren?

Wanneer je kindje net geboren is komen er veel prikkels op je kleintje af. Dit uit zich vaak in huilen, omdat dit de enige taal is die je kleintje spreekt. Wel of niet inbakeren is dan een vraag die veel ouders zich stellen. Wanneer je kindje erg onrustig is, veel indrukken te verwerken krijgt en zichzelf tijdens het slapen wakker slaat, is inbakeren een handige methode om rust en geborgenheid te bieden. Negen maanden lang heeft je baby lekker warm, vertrouwd en vooral rustig in mama’s buik gezeten. Al deze nieuwe prikkels is je kleintje na de geboorte niet gewend. Goed slapen is dan hard nodig, omdat dan alle prikkels worden verwerkt. Om goed te kunnen slapen is het belangrijk dat je kindje zich veilig en vertrouwd voelt.

Lees verder >
Inbakeren

Waarom moet ik mijn kindje inbakeren?

Wanneer een baby net geboren is, komen er ontzettend veel prikkels op de baby af. Goed slapen is heel belangrijk omdat dan alle indrukken worden verwerkt. Wanneer het slaaptijd is, is het voor veel baby’s moeilijk om rust te vinden en de slaap te kunnen vatten. De baby blijft dan huilen, raakt overstuur en in slaap vallen wordt nog moeilijker. Met name rond de 4 à 5 weken is er een piek in onrust. Een baby doet dan vaak hazenslaapjes, schrikt al snel weer wakker, is niet uitgerust en slaapt vervolgens slecht. De baby gaat steeds minder slapen, prikkels en onrust stapelen zich op. Inbakeren helpt om deze vicieuze cirkel van niet slapen, slecht eten, veel huilen en zelfs radeloosheid te doorbreken. Inbakeren geeft begrenzing, warmte, extra geborgenheid. De herkenning van het geborgen gevoel voelt heel vertrouwd en dat stelt de baby gerust. Het lijfje komt tot rust, en de baby valt rustig in slaap. Vervolgens is goed doorslapen van belang. Want tijdens het slapen spelen al die indrukken nog steeds een grote rol, omdat dit het moment is waarop de baby alle prikkels verwerkt. Het verwerken van de prikkels kan zich uiten in de Moro-reflexen. Dit zijn ongecontroleerde bewegingen waarmee je kindje zich onbewust uit slaap slaat. De milde begrenzing van de inbakerslaapzakjes van Puckababy zorgen ervoor dat je kindje zichzelf niet te vroeg uit slaap kan slaan. Het slaapt langer door en wordt heerlijk uitgerust wakker. Signalen van honger en slaap worden duidelijker en er ontstaat weer ritme.

Lees verder >
Inbakeren

Met welke regelmaat moet ik mijn baby inbakeren?

Het is erg belangrijk dat er regelmaat in het slaapritme van je kleintje ontstaat. Dit zorgt voor rust in het leventje van je kindje en daar heeft het veel behoefte aan. Door je kindje zowel overdag als ’s nachts altijd op dezelfde manier te laten slapen, ontstaat er voor je kleintje een herkenbaar en vertrouwd patroon. Dit vertrouwde gevoel zal ervoor zorgen dat je kleintje sneller, dieper en langer slaapt.Een ontspannen baby betekent meestal ook een ontspannen moeder. Helaas gaat het niet altijd even gemakkelijk en lijkt de grote roze wolk mogelijk zelfs aan je voorbij te gaan. Je baby kan last hebben van darmkrampjes, veel huilen en onrustig slapen. Dit brengt een hoop zorgen met zich mee. Het helpt dan om zoveel mogelijk geborgenheid te bieden. Een vast slaapritme voor je kleintje zal hier zeker ook bij helpen.

Lees verder >
Inbakeren

Hoe kan ik het inbakeren afbouwen?

Wanneer je kindje net geboren is, hecht het veel waarde aan de veiligheid en geborgenheid van zijn inbakerslaapzakje. Dit voelt vertrouwd, alsof je kleintje nog lekker bij mama in de buik zit. Toch is het belangrijk dat je op een gegeven moment het inbakeren van je kindje gaat afbouwen. Niet alleen omdat je kleintje hier dan aan toe is, maar ook voor de veiligheid. Lees verder hoe het afbouwen van de Puckababy heel gemakkelijk gaat. Ook voor het afbouwen van strakkere vormen van inbakeren is de Puckababy ideaal. De ruimere Puckababy Mini is dan een goede tussenstap.

Lees verder >
Inbakeren

Inbakeren met inbakerdoeken ingewikkeld…

Inbakeren met inbakerdoeken kan letterlijk en figuurlijk ingewikkeld zijn. Er komt ook veel meer bij kijken dan je kindje 'zomaar' in doeken te wikkelen. Inbakeren met losse doeken is een techniek die je moet beheersen voordat je aan inbakeren begint. Omdat regelmaat voor je kindje erg fijn is, is het belangrijk dat je kindje voor ieder slaapje op dezelfde manier wordt ingebakerd. Alleen dan heeft je kindje er optimaal profijt van. Uiteraard dient dit ook op een veilige manier worden gedaan. Het gebruik van losse doeken is echter niet zonder risico's.Vroeger was het veel makkelijker om de regelmaat erin te houden en het los inbakeren veilig te doen, omdat moeders altijd thuis waren en de baby zelf naar bed deden. Tegenwoordig is dat anders; moeders werken, papa’s hebben papa-dag en ook opa’s, oma’s of andere mensen passen op. Het traditionele inbakeren met lossen doeken is dan niet meer veilig, omdat niet iedereen dat zomaar kan.

Lees verder >
Inbakeren

Welke inbakerslaapzak kies ik voor mijn baby?

Inbakerslaapzakjes bieden je kindje begrenzing. Het bootst het veilige gevoel na, dat je kindje tijdens de zwangerschap had. Die extra geborgenheid helpt je kindje beter en veilig slapen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten en maten inbakerslaapzakjes, gemaakt van verschillende materialen. Met zoveel verschillende producten is het natuurlijk best lastig om te kiezen welk inbakerslaapzakje het beste bij jouw kindje past? En dan hebben we het er nog niet eens over welke het meest veilig voor je kleintje is, om in (door) te slapen. Er zijn verschillende goedkope, en vaak ook strakke, versies op de markt die niet allemaal veilig zijn. Het is daarom erg belangrijk dat je weet wat je koopt en waar je op moet letten. Wordt je kindje door een slaapzakje te strak ingebakerd, dan kan dit erg gevaarlijk zijn. Je kindje kan bijvoorbeeld last krijgen van warmtestuwing. Ook kan een te strak slaapzakje je kindjes fysieke ontwikkeling in de weg staan. Het is erg belangrijk dat de slaapzak van het juiste materiaal gemaakt is, zodat lucht en warmte voldoende worden gereguleerd. Te los inbakeren, of een slaapzakje dat gemakkelijk los gaat, is ook niet veilig. Je kindje kan zich dan los wurmen en verstrikt raken in flappen, doeken of klittenband.

Lees verder >
Inbakeren

Inbakeren met Puckababy®

Elke ouder weet hoe belangrijk slaap is voor de ontwikkeling van hun kindje. En ook hoe fijn het is om zelf in al die drukte voldoende rust te kunnen krijgen. Maar eens de baby geboren is, blijkt dit voor velen toch een moeilijk vraagstuk. Het inbakeren van het kindje is een oude traditie die heel goed kan helpen bij het rustig laten slapen van je kindje. Maar het strakke inbakeren is voor veel ouders toch een hele stap. Oók Puckababy vond het maar een enge gedachte. En precies daarom zijn de Piep en Mini destijds geboren. Uit de overtuiging dat het anders zou moeten kunnen. Puckababy wil al die onrustige slapertjes helpen met begrenzing en extra geborgenheid. Maar dan op een mildere manier, zodat elke ouder het aan durft. Slapen in een Puckababy is wezenlijk anders dan inbakeren. Het zit ruimer, is luchtiger en geeft prachtige resultaten. De Puckababy bewijst dat inbakeren voor ouders niet langer meer ingewikkeld hoeft te zijn.

Lees verder >
Inbakeren

Kinderfysiotherapeut Anne Pauw over inbakeren

Lieve Mommy’s en Mommy’s to be, Goed slapen is enorm belangrijk voor een pasgeboren baby. In de slaap ontwikkelt je kindje zich, het groeit en verwerkt alle indrukken. Niet alle kinderen slapen van begin af aan goed en hebben daardoor overdag meer moeite met de prikkels. Wat jij dan voor je kindje kunt betekenen, lees je verder in dit artikel.

Lees verder >
Inbakeren

Waarom een Puckababy®?

Inbakeren is weer helemaal terug van weggeweest. Mede dankzij de Puckababy, dat door spontane reclame van opgeluchte ouders in hele korte tijd de markt wist te veroveren. Slapen in een Puckababy is wezenlijk anders dan inbakeren, en wordt ook als een alternatief op het strakke inbakeren uitgelegd. Desondanks wordt het in de volksmond toch onder dezelfde noemer geschaard. Helaas bestaat er geen keurmerk voor inbakerproducten. Na het succes van de Puckababy zijn er nogal wat bakervarianten op de markt gekomen. Veelal strakker en goedkoop uitgevoerd. Prijs gaat dan boven veiligheid. De Puckababy excelleert op vele manieren in veiligheid en gebruiksgemak. En werd daarom onderscheiden met de Baby Innovation Award. Lees hier hoe doordacht de gepatenteerde Puckababy inbakerslaapzakjes zijn. En waarom de Puckababy voor jouw kindje de beste keuze zou zijn.

Lees verder >
Inbakeren

Puckababy® : veilig inbakeren bij warm weer

Je baby ook bij warm weer inbakeren kan, maar let dan heel goed op de risico's die het inbakeren met zich mee kan brengen. Een strakke inbakermethode en het gebruik van te dikke of slecht ventilerende stoffen verhogen de kans op warmtestuwing aanzienlijk. Bovendien, een baby met de armen strak ingewikkeld, houdt zichzelf vele malen warmer dan normaal. En wanneer de temperatuur dan ook nog eens oploopt, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Inbakeren met de Puckababy kent deze risico's niet. De extreem lage TOG waardes, door TÜV getest, wijzen uit dat Puckababy de luchtigste vorm van inbakeren is. Of liever gezegd, het luchtigste alternatief voor inbakeren, aangezien de Puckababy wezenlijk anders is. Dit maakt de Puckababy bijzonder geschikt voor inbakeren bij warm weer. De Puckababy geeft jouw kindje ook bij warm weer de begrenzing die het nodig heeft om goed door te kunnen slapen.

Lees verder >

Waarom slaapt mijn baby heel weinig en huilt veel?

Pasgeboren baby’s slapen veel. Tenminste dat is het beeld dat overal geschetst wordt. En inderdaad de eerste dagen na de geboorte is je baby meestal total loss van alle gebeurtenissen en slaapt zoveel als hij kan. Ook heeft hij voldoende reserves meegebracht zodat echte honger ook niet een reden is om flink alarm te slaan.

Lees verder >

Wat als je kindje ineens slecht slaapt?

Het slaapritme van baby’s varieert nogal. Afhankelijk van de leeftijd en het temperament. Je pasgeboren baby heeft nog geen besef van dag en nacht. Een dreumes heeft al een duidelijk ritme, maar daar speelt zijn eigen willetje weer een rol in. 

Lees verder >

Wat is doorslapen?

Misschien is het slaapgedrag van baby’s wel het meest besproken onderwerp onder jonge ouders. En dat is ook niet zo gek, want de zorg voor een jonge baby is nogal intensief. Dus een voorspelbaar slaapritme van je kleintje zorgt voor overzicht in jouw dag en bepaalt hoeveel slaap jij zelf krijgt ‘s nachts. Een goede nachtrust is de basis voor voldoende energie overdag en een goed humeur. We hechten daarom veel waarde aan een goede nacht, dus het wel, niet of slecht doorslapen van je kindje is letterlijk van levensbelang voor alle ouders.

Lees verder >

Wanneer is je kindje een huilbaby?

Huilen hoort bij baby’s. Het is voor hen een manier van communiceren. Op deze manier kunnen ze aangeven dat er iets aan de hand is. De natuur heeft dat prima geregeld. Er is bijna niemand die het huilen van een baby kan negeren. Gemiddeld huilt een jonge baby 1-1,5 uur per dag. En het huilen neemt zelfs een beetje toe tussen de 2 en de 6 weken. Daarna komt er weer meer rust in de tent.

Lees verder >

Waarom schrikt mijn baby steeds wakker tijdens zijn slaap?

Schrikt jouw baby snel wakker in zijn slaap? En zwaait hij daarbij met zijn armpjes en beentjes? Meestal begint hij daarna te huilen. Dit is normaal en het gevolg van de MORO reflex, een primair schrikreflex dat bij jonge baby’s voorkomt. Rond de 2-4 maanden verdwijnt deze primaire reflex en gaat over in de normale schrikreflex.

Lees verder >

Waarom wordt mijn baby vaak wakker?

Een jonge baby heeft nog geen duidelijk dag- en nachtritme. Dus voor hem maakt het niet uit wanneer hij wakker wordt, voor jou wel! Het steeds ‘s nachts wakker worden van je baby'tje heeft voor jou een veel grotere impact dan voor je baby.

Lees verder >

Wanneer ontstaat een slaapprobleem?

Slaapproblemen bij een jonge baby bestaan niet. Dat jij problemen kunt hebben met zijn slaappatroon, bestaat wel. Regelmatig wakker worden is voor een jonge baby normaal. Jouw baby'tje slaapt gedurende een etmaal ook veel meer dan jij. Jij moet het toch van die uurtjes in de nacht hebben. En als dat niet voldoende lukt ervaar jij dat als een probleem. 

Lees verder >

Hoe kan ik mijn baby helpen zelf in slaap te vallen?

Rustig gaan slapen heeft alles te maken met overgave, jezelf durven overgeven aan je slaap. Daar is je veilig en geborgen voelen voor nodig. Die veiligheid geef jij als ouder door een duidelijk en kort bedritueel.

Lees verder >

Waarom slaapt mijn kind heel onrustig?

Iedere slaap van je baby bestaat uit verschillende slaapcycli. Een actieve slaap en een stille slaap. Deze cyclus herhaalt zich dus een aantal keer per nacht. 

Lees verder >

TIPS: Hoe leer je een baby door te slapen ‘s nachts

Lees verder >
Puckabook

De slaapgids voor jou en je baby

Het Puckabook is een liefdevolle uitgave van Puckababy. Over warmte, geborgenheid en rustig slapen. Met tips, ervaringen en adviezen. Geschreven door Sandra Bottram-de Louwere, eigenaresse van Puckababy. Geïllustreerd door Peggy van Gurp en aangevuld met ervaringen van andere mama's!

Lees verder >
Puckabook

Hoe het begon...

Het is soms onwerkelijk hoe geliefd Puckababy in zo'n korte tijd is geworden. Het idee dat we al zoveel ouders en hun kleintjes hebben mogen helpen, is heel bijzonder. Langs deze weg wil ik persoonlijk mijn dank uitspreken aan het lieve Puckababy team, de artsen en alle winkeliers waar we zo hecht mee samenwerken. Bovenal, dank aan al die kersverse ouders die Puckababy zoveel vertrouwen hebben geschonken.

Lees verder >
Puckabook

De eerste weken

Het is zover. Je wereld staat op zijn kop: je bent bevallen! Hopelijk kun je terugkijken op een goede bevalling en verloopt het herstel spoedig. En je hebt nu opeens een baby in je armen! Wow, wat een wonder. Maar... je bent zelf nog herstellende. Je leven wordt plots beheerst door het voeden, verschonen en laten rusten van je baby, die je ook nog eens moet leren kennen.

Lees verder >
Puckabook

Warmte en geborgenheid

Niet alleen jullie leventje staat op zijn kop, ook voor je baby vindt er een grote verandering plaats. Zat je baby tot voor kort nog heerlijk geborgen in je buik, nu ligt je kindje met kleertjes aan in een wiegje, gaat het van hand tot hand door de kamer en ontmoet het plots allerlei nieuwe gezichten. Zou je hier zelf geen enge dromen van krijgen...?!

Lees verder >
Puckabook

Een fijn ritme

Eet als je honger hebt, drink als je dorst hebt, slaap als je moe bent - een boeddhistisch gezegde...

Lees verder >
Puckabook

Slapen en geborgenheid

Baby's kunnen heel zoet en slaperig zijn, of juist heel wakker en onrustig. Vooral bij onrustige baby's is het raadzaam om een goed ritme aan te houden. Onrustige baby's kenmerken zich door huilen, onrustig slapen, snel weer wakker worden en erg beweeglijk te zijn. Ook darmkrampjes kunnen er de eerste weken bij horen. Verloopt het slapen bij jouw baby ook wat moeizamer? Weet dan dat jullie niet de enigen zijn!

Lees verder >
Puckabook

Huilen

Huilen is normaal voor baby's. Probeer vanaf 'dag 1' direct de associatie met 'verdriet' los te laten. Huilen is de enige manier waarop baby's kunnen communiceren, het is de enige taal die ze spreken. Probeer aandachtig naar je baby te kijken. Wat speelt zich momenteel in de omgeving van je baby af? Is het al gevoed en verschoond? Is het wat veel geweest allemaal? Kan het tijd zijn voor een dutje? Probeer dingen uit te sluiten.

Lees verder >
Puckabook

Geniet & denk aan jezelf

Je nieuwe leven wordt opeens geleid door dat kleine wonderlijke wezentje in jullie kersverse gezin. Dat is mooi, bijzonder en intens! Het roept gevoelens bij jou en je partner op waarvan je niet wist dat je ze had. Vanaf nu delen jullie samen de liefde voor jullie kindje.

Lees verder >
Puckabook

Slaaptijd & Speeltijd

De gehele Puckababy collectie is gebaseerd op ervaring met onze eigen kinderen. We zien dagelijks dat zij zich heel goed voelen bij extra comfort, rust en geborgenheid. Daarnaast zijn alle producten zeer praktisch uitgevoerd. Dit bevordert de veiligheid en bovendien zijn we zelf ook heel praktisch ingesteld. Ook kijken we voortdurend héél kritisch naar kwaliteit; we willen immers graag 'waar' voor ons geld. Deze eigenschappen en kritische blik op kwaliteit en details lopen als rode draad door de hele Puckababy lijn. Inmiddels staat er een totaal slaapconcept waarmee we baby's, peuters én kleuters kunnen helpen om de nachten goed door te komen.De Puckababy lijn, voor beter slapen van 0 tot 7 jaar:

Lees verder >
Puckabook

Over Puckababy®

Puckababy is in 2007 geïntroduceerd en in korte tijd een waar begrip geworden. Het succes is tot stand gekomen door trouw te blijven aan onszelf en open te staan voor de behoeftes van jonge ouders. Daarnaast zijn mijn kinderen een grote bron van inspiratie voor de totstandkoming van onze producten. Samen met mijn man en ouders zijn zij door hun positieve houding een enorme steun. Binnen het bedrijf Puckababy werken we met een hecht team van warme, betrokken medewerkers. Medewerkers die zich dagelijks inzetten om u te voorzien van de fijnste producten en goede persoonlijke tips en adviezen.

Lees verder >