Maandag, 18 februari 2019

Is een slaapzak wel veilig voor mijn kindje?

Uiteraard! De modellen van Puckababy® zijn gepatenteerd; ze kunnen niet worden nagemaakt. De materialen worden met de allergrootste zorg geselecteerd. Elk onderdeel afzonderlijk, maar ook de totale inbakerslaapzakjes van Puckababy® zijn Öko-Tex 100, klasse 1 goedgekeurd. Ook hierin zijn de inbakerslaapzakjes van Puckababy® uniek. En niet te vergeten; alle Puckababy® producten worden in Europa geproduceerd in BSCI goedgekeurde omgevingen. Met deze wetenschap in het achterhoofd kan Puckababy® zelf ook goed slapen….!

Volgens de strengste veiligheidseisen getest

Alle Puckababy® producten worden bij wereldwijde internationale laboratoria getest volgens de hoogste veiligheidsnormen die gelden voor baby slaap textiel. XPG 30-106 & EN 71-3 zijn de hoogste veiligheidsnormen. Puckababy® verwerkt alleen de beste materialen om veiligheid en kwaliteit te garanderen. Alle producten zijn Öko-Tex 100 klasse 1 gekeurd. Dit betekent dat alle toegepaste materialen vrij zijn van schadelijke stoffen, getest volgens de strengste norm van Klasse 1 - voor baby’s jonger dan 3 jaar.

Goede regulatie van warmte

De Puckababy® Piep en Mini zijn van 100% katoen gemaakt en tevens Öko Tex gecertificeerd (vrij van schadelijk verfstoffen). Het materiaal en de ruimte in de Puckababy zorgen voor een goede regulering van warmte en frisse lucht. Doordat de armpjes binnenin de Puckababy zitten, wordt er extra warmte vast gehouden. Het is daarom verstandig om de temperatuur in de gaten te houden. Deze wordt o.a. door de omgevingstemperatuur, het beddengoed en de kleding beïnvloed. Als het hoofdje, het nekje of de voetjes klam aanvoelen, haal dan een laagje kleding en/of beddengoed weg. Gebruik geen mutsje of sokjes, de warmte van een baby verlaat het lichaam voornamelijk via het hoofd en de voetjes. Wanneer je een mutsje of sokjes gebruikt wordt de warmteregulatie onnodig in de weg gestaan. Een normale lichaamstemperatuur van een baby is tot 37,6 graden C.