Zondag, 8 april 2018

Welke inbakerslaapzak kies ik voor mijn baby?

Inbakerslaapzakjes bieden je kindje begrenzing. Het bootst het veilige gevoel na, dat je kindje tijdens de zwangerschap had. Die extra geborgenheid helpt je kindje beter en veilig slapen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten en maten inbakerslaapzakjes, gemaakt van verschillende materialen.

Met zoveel verschillende producten is het natuurlijk best lastig om te kiezen welk inbakerslaapzakje het beste bij jouw kindje past? En dan hebben we het er nog niet eens over welke het meest veilig voor je kleintje is, om in (door) te slapen.

Er zijn verschillende goedkope, en vaak ook strakke, versies op de markt die niet allemaal veilig zijn. Het is daarom erg belangrijk dat je weet wat je koopt en waar je op moet letten. Wordt je kindje door een slaapzakje te strak ingebakerd, dan kan dit erg gevaarlijk zijn. Je kindje kan bijvoorbeeld last krijgen van warmtestuwing. Ook kan een te strak slaapzakje je kindjes fysieke ontwikkeling in de weg staan. Het is erg belangrijk dat de slaapzak van het juiste materiaal gemaakt is, zodat lucht en warmte voldoende worden gereguleerd. Te los inbakeren, of een slaapzakje dat gemakkelijk los gaat, is ook niet veilig. Je kindje kan zich dan los wurmen en verstrikt raken in flappen, doeken of klittenband.

Een veilige pasvorm

Een algemene richtlijn voor veilig inbakeren, is dat het kindje vanaf de schouders tot en met de voetjes is ingepakt en dat de onderkant goed gesloten is. Bij de schouders en armpjes mag de stof wat meer aansluiten, maar bij de heupjes moet er voldoende ruimte zijn voor een gezonde heupontwikkeling. Daarnaast moet je kindje zowel in kikkerstand als met gestrekte benen kunnen liggen. Let dus goed op wanneer je een inbakerslaapzak koopt; wees er zeker van dat het helemaal veilig is voor je baby en dat de slaapzak doet wat het belooft.

Enorm fan van de Puckababy. Wat hebben we daar baat bij gehad! De enige manier om even drie uurtjes rust te krijgen. Zonder huilde ze namelijk 24/7. Ongelooflijk wat een verschil het maakte. Ben jullie heel erg dankbaar!

Puckababy inbakerslaapzak wel veilig

Het inbakeren is lange tijd uit geweest, omdat bovengenoemde richtlijnen bij het traditionele strakke inbakeren niet nageleefd konden worden. De risico’s van warmtestuwing en een verstoorde heupontwikkeling waren bij het traditionele inbakeren te groot. Dit is een van de redenen waarom de Puckababy is ontstaan. Kinderen hadden wel behoefte aan begrenzing, maar het mocht voor de ouders en het kindje niet langer ‘zo eng’ zijn, letterlijk en figuurlijk. Ouders en artsen geloofden direct in de mooie werking van dit lieve coconnetje en gingen het gebruiken. Met succes! Inmiddels slapen talloze baby’s wereldwijd in de Puckababy: ruimer en luchtiger, zonder de risico’s van het strakke inbakeren. En bovenal; met groots resultaat!

Iedereen kan het

Moeilijke inbakertechnieken of ingewikkelde inbakerdoeken of slaapzakjes staan de veiligheid van de baby in de weg. De kans op fout gebruik is dan vele malen groter. De Puckababy spreekt in gebruik zó voor zich, dat iedereen het kan. En dat is belangrijk; er zijn immers ook andere mensen die voor jouw kindje zorgen. Zij moeten jouw kindje zonder problemen op diezelfde vertrouwde manier kunnen laten slapen.

Waarom een Puckababy inbakerslaapzak

Slapen in een Puckababy is wezenlijk anders dan inbakeren en wordt ook als een alternatief op het strakke inbakeren gegeven. Na het succes van de Puckababy zijn er nogal wat bakervarianten op de markt gekomen. Van de strakkere inbakerzakjes zijn er veel verschillende modellen. In gebruik zijn ze vrij gemakkelijk en qua prijs vaak goedkoop. Echter, velen zijn aan de bovenkant open en uitgevoerd met klittenband. Een onrustige baby wurmt zich gemakkelijk uit de slaapzak en het klittenband gaat snel los. Dit brengt onveilige situaties met zich mee. Ook de materialen zijn vaak goedkoop, productie vindt plaats in lage loon landen en de gebruikte verfstoffen zijn niet getest op baby veiligheid!

De Puckababy excelleert op vele manieren in veiligheid, gebruiksgemak en kwaliteit. Puckababy werd daarom onderscheiden met de Baby Innovation Award.

Ik raad het echt iedereen aan! Lieve Puckababy mensen, enorm bedankt voor de nachten dat wij allemaal weer mochten doorslapen.

Door de milde begrenzing van het Puckababy slaapzakje vindt je kindje sneller rust en slaapt het vervolgens langer en dieper. De armpjes van je kleintje zitten binnenin het liefelijke coconnetje. Hierdoor kan het zichzelf niet meer per ongeluk wakker slaan. Je kindje slaapt dieper, heeft de tijd om prikkels te verwerken en ook pijn door darmkrampjes en (verborgen) reflux zullen hierdoor verlicht worden. Dankzij deze simpele maar grootse werking van inbakeren in de Puckababy, slaapt je kindje goed en wordt het tevreden wakker.

De modellen van Puckababy zijn gepatenteerd; ze kunnen niet worden nagemaakt. De materialen worden met de allergrootste zorg geselecteerd. Elk onderdeel afzonderlijk, maar ook de totale inbakerslaapzakjes van Puckababy zijn Öko-Tex 100, klasse 1 goedgekeurd. Ook hierin zijn de inbakerslaapzakjes van Puckababy uniek. En niet te vergeten; alle Puckababy producten worden in Europa geproduceerd in BSCI goedgekeurde omgevingen. Met deze wetenschap in het achterhoofd kan Puckababy zelf ook goed slapen….!

De inbakerslaapzakjes Piep en Mini

Het unieke Puckababy ontwerp laat jouw onrustige baby beter en veilig slapen. De Piep en Mini zijn de inbakerslaapzakjes van Puckababy. Ze zijn in verschillende materialen te verkrijgen. Zo zijn er de Piep en Mini in de varianten: Teddy voor in de winter, Tencel voor in de zomer en Cotton die het hele jaar door te gebruiken is. Dit zijn geen inbakerdoeken maar zakjes die als liefelijke coconnetjes om het lijfje van je kindje zitten.

Binnenin de Puckababy Piep zit een buikband en in de Mini een hesje. Deze zijn voor extra veiligheid; het houdt je kindje goed op de plaats en voorkomt dat het in het slaapzakje kan zakken. Vervolgens sluit je de rits en verklein je het slaapzakje door het strikje tot onder de voetjes te knopen. Door het slaapzakje op maat te maken, krijgt je kindje nog meer het gevoel van geborgenheid. Tevens verklein je de mogelijkheid tot omrollen.

Het is de oplossing wanneer je een onrustige baby hebt die veel huilt, moeilijk in slaap valt en ook al snel weer wakker wordt.

De uitkomst voor...

Het is de oplossing wanneer je een onrustige baby hebt die veel huilt, moeilijk in slaap valt en ook al snel weer wakker wordt. Het biedt de geborgenheid die de baby nodig heeft om goed te kunnen slapen maar zit niet strak, is warmte regulerend en in gebruik enorm handig. Voor ouders is dit niet zo’n grote stap. De inbakerslaapzakjes zien er mooi uit, zijn van hoge kwaliteit en bouwen ook weer heel gemakkelijk af.

De Puckababy inbakerslaapzak;

  • de moderne vertaling van het strakkere inbakeren, gepatenteerd

  • biedt je kleintje op milde wijze begrenzing tegen onrust
  • helpt je kindje beter en veilig slapen

  • bouwt gemakkelijk af

  • is lucht- en warmte regulerend

  • bekroond met de Baby Innovation Award

  • door TÜV getest als meest luchtige vorm van inbakeren

  • is Öko Tex 100, Klasse 1 gecertificeerd, vrij van chemicaliën

Geproduceerd volgens de meest strenge veiligheidseisen

Je kindje brengt heel wat uren slapend door. Maar bedenk dat jouw baby’s huidje nog niet volledig ontwikkeld is. Omdat het zo teer en kwetsbaar is, heeft het extra zorg en aandacht nodig. Al helemaal wanneer het slaapt! Naast het huidcontact is er ook het mondcontact. Door de zuigbehoefte en het hand/mond contact kan je baby nogal eens aan de stof sabbelen. Ook dan kan je ukkie schadelijke stoffen binnen krijgen!

Puckababy verwerkt alleen de beste materialen om veiligheid en kwaliteit te garanderen. Er zijn nauwelijks fabrikanten die hun materialen zo uitgebreid laten testen. ÖKO-TEX® 100 is 's werelds meest toonaangevend ecolabel voor het testen van textiel op schadelijke stoffen en wordt in 4 klassen ingedeeld. Algemeen geldt, hoe intensiever het huidcontact, hoe meer bescherming de huid tegen schadelijke stoffen nodig heeft. Alle Puckababy® producten zijn volledig ÖKO-TEX® 100 Klasse 1 gecertificeerd onder nummer 1302005. Dit is de hoogste klasse met de strengste veiligheidseisen die kunnen gelden voor baby’s jonger dan 3 jaar. Naast het gebruik van de beste materialen, kiest Puckababy nadrukkelijk voor productie in Europa, om zeker te zijn van kwaliteit, veiligheid en goede arbeidsomstandigheden in de ateliers.

Gemakkelijk afbouwen

Het is veiliger om je kindje van 6 maanden niet meer in te bakeren. Je kindje gaat dan meer gerichtere bewegingen maken, zoals om zich heen grijpen en omrollen. Inbakeren is dan niet meer nodig. Omdat de Puckababy losser zit dan alle andere methodes, gaat dit doorgaans heel gemakkelijk. De Mini voor 3 - 6 maanden is met opzet alweer een stuk ruimer dan de Piep. De ritsjes in de mouwen zijn daarbij ook heel erg handig. Je kindje krijgt toch die begrenzing die het nodig heeft, maar went ook alvast aan meer ruimte. Dat maakt de stap naar gewoon slapen kleiner waardoor je je kindje het inbakeren tijdig kunt afwennen.

Meer informatie over inbakerslaapzakjes

Ben je op zoek naar het perfecte inbakerslaapzakje voor je kindje of heb je een andere slaapvraag? Neem dan gerust contact met ons op. Als experts op het gebied van slaap denken we natuurlijk graag met je mee!