Woensdag, 15 juni 2016

Inbakeren met Puckababy®

Elke ouder weet hoe belangrijk slaap is voor de ontwikkeling van hun kindje. En ook hoe fijn het is om zelf in al die drukte voldoende rust te kunnen krijgen. Maar eens de baby geboren is, blijkt dit voor velen toch een moeilijk vraagstuk. Het inbakeren van het kindje is een oude traditie die heel goed kan helpen bij het rustig laten slapen van je kindje. Maar het strakke inbakeren is voor veel ouders toch een hele stap. 

Oók Puckababy® vond het maar een enge gedachte. En precies daarom zijn de Piep en Mini destijds geboren. Uit de overtuiging dat het anders zou moeten kunnen. Puckababy® wil al die onrustige slapertjes helpen met begrenzing en extra geborgenheid. Maar dan op een mildere manier, zodat elke ouder het aan durft. Slapen in een Puckababy® is wezenlijk anders dan inbakeren. Het zit ruimer, is luchtiger en geeft prachtige resultaten. De Puckababy® bewijst dat inbakeren voor ouders niet langer meer ingewikkeld hoeft te zijn.

We zagen tegen het inbakeren op, maar dat bleek helemaal niet nodig. De Piep is namelijk zó handig in gebruik dat iedereen het kan. Ook op het kinderdagverblijf mag ze lekker in haar pukkezakje slapen!

De Puckababy® PIEP & MINI

De Piep en Mini zijn de inbakerslaapzakjes van Puckababy®. Ze verkleinen de bewegingsruimte van je kindje, sluiten mooi aan bij de schouders en houden voldoende ruimte bij de heupjes. Door de ruimte binnenin kan de lucht circuleren. Gecombineerd met de beste materialen zorgt dit voor een optimale warmteregulatie.

Het slaapzakje zit als een fraai, lief coconnetje om de baby heen en biedt de geborgenheid die de baby nodig heeft om goed te kunnen slapen. Het ziet er ook nog eens mooi uit en het bouwt gemakkelijk af. Dit alles maakt de Puckababy® voor ouders niet zo’n grote stap.

De Piep is geschikt voor 0 tot 3 maanden. De opvolger Mini is voor baby’s van 3 – 6 maanden. Extra veilig aan de Piep en Mini zijn de buikband en het hesje binnenin. Bedoeld om de baby altijd goed op de plaats te houden. Bovendien werkt de druk van de buikband van de Piep ook verlichtend bij krampjes.

De Mini heeft handige mouwritsjes, wat fijn werkt bij het afbouwen. En omdat de Mini vrij ruim is, kan het kindje er na 6 maanden ook nog langer in. De Mini is dan als gewoon slaapzakje te gebruiken. Het is de logische opvolger van de Piep en dus alweer wat ruimer; een logische volgende stap naar gewoon slapen vanaf 6 maanden.

De Mini is ook heel fijn voor het afbouwen vanuit het strakke inbakeren. Het maakt de overgang van geen bewegingsvrijheid naar alle vrijheid wat kleiner. Vooral voor een erg onrustige baby werkt dit heel prettig. Het kan dan in stapjes wennen.
 

Puckababy®, een veilig coconnetje

Dit lieve coconnetje helpt je kindje bij het verwerken van alle prikkels die dagelijks op ze af komen. Het lastig kunnen verwerken van deze prikkels uit zich namelijk in ongecontroleerde schrikbewegingen, ook wel Moro-reflexen genoemd. Erg vervelend zijn de maaiende armpjes waarmee je baby zichzelf uit slaap slaat! Doordat de armpjes binnen in het slaapzakje zitten, kan je baby zichzelf niet meer wakker slaan. Door de begrenzing vindt je baby sneller rust, en slaapt het vervolgens langer en dieper. Door goed slapen kunnen al die indrukken weer een plaatsje krijgen. En wanneer je kindje goed slaapt, kan het de ongemakken zoals darmkrampjes en reflux klachten ook beter aan. Bovendien haalt het ze minder snel uit de diepe slaap. Door de eenvoudige maar grootse werking van dit coconnetje slaapt je baby goed en wordt het uitgerust wakker.

De Puckababy® uitvoeringen

De Puckababy® is er in 2 maten; de Piep voor 0 – 3 maanden en de Mini voor 3 – 6 maanden.
Warmte en veilig slapen gaan hand in hand. Daarom zijn de Piep en Mini er in verschillende uitvoeringen:

  • COTTON | voor alle seizoenen

  • TENCEL | ideaal voor de zomer | verkoelend, vocht absorberend & anti-bacteriëel

  • TEDDY| heerlijk warm voor de winter | dubbel gevoerd, buiten Teddy binnen katoen
We hadden schrik voor het afbouwen, maar dat ging toch snel. Daarna heeft ze zelfs nog een aantal weken doorgeslapen in de Mini, met haar armpjes 'buiten boord'

Puckababy® en warmte

Voor veilig inbakeren is warmte een héél belangrijk punt van aandacht. Een baby met de armen strak ingewikkeld houdt zichzelf vele malen warmer dan normaal. De Puckababy® is door TÜV getest op TOG. TOG is een aanduiding voor de isolatiewaarde van textiel. Des te lager de TOG, des te luchtiger het is voor je kindje. De Puckababy® is door TÜV luchtiger bevonden dan elke andere vorm van inbakeren!

In de eerste plaats komt dat door het (gepatenteerde) ontwerp. De Puckababy zit niet strak, maar als een luchtige cocon om de baby heen. In de extra ruimte binnenin kan lucht circuleren waardoor de warmte zich beter reguleert. 

Dit luchtige ontwerp wordt gemaakt van de best ademende materialen en zorgt daardoor voor hele veilige TOG waardes;
slechts 0.25 TOG voor de zomer (Tencel®), standaard 0.5 TOG voor het hele jaar door (Cotton) en 2.5 TOG voor de winter (Teddy).

Meer weten?

Heb je een vraag over inbakeren, over de Puckababy® inbakerslaapzakjes of over veilig inbakeren en veilig slapen in het algemeen? Neem dan gerust contact met ons op. Als Expert in veilig slapen helpen wij jou en je kindje hier graag mee verder.

Lees ook op Puckapedia: wat is een TOG-overzichtje