Woensdag, 4 april 2018

Hoe kan ik het inbakeren afbouwen?

Wanneer je kindje net geboren is, hecht het veel waarde aan de veiligheid en geborgenheid van zijn inbakerslaapzakje. Dit voelt vertrouwd, alsof je kleintje nog lekker bij mama in de buik zit. Toch is het belangrijk dat je op een gegeven moment het inbakeren van je kindje gaat afbouwen. 

Niet alleen omdat je kleintje hier dan aan toe is, maar ook voor de veiligheid. Lees verder hoe het afbouwen van de Puckababy heel gemakkelijk gaat. Ook voor het afbouwen van strakkere vormen van inbakeren is de Puckababy ideaal. De ruimere Puckababy Mini is dan een goede tussenstap.

Wanneer moet ik het inbakeren gaan afbouwen?

Vanaf 5/6 maanden ga je merken dat je kindje veel gerichtere bewegingen gaat maken. Denk hierbij aan het om zich heen grijpen en zichzelf op willen trekken. Hiermee geeft je kleintje aan dat het de ongecontroleerde reflexen en bewegingen steeds beter onder controle krijgt. Inbakeren is dan niet meer noodzakelijk.

Rond 6 maanden begint je kleintje met omrollen. Dit is ook een teken om te starten met het afbouwen van het inbakeren. Wanneer je uk al rond de 5 maanden start met omrollen, dan kun je ook eerder stoppen met inbakeren.  Laat je kindje deze pogingen met 6 maanden nog niet zien of lukt het afbouwen niet meteen?  Maak je dan geen zorgen en geef je kindje de tijd. Iedere baby is anders en doorloopt deze fase op zijn eigen tempo.

We hadden schrik voor het afbouwen, maar dat ging heel snel. Daarna heeft ze zelfs nog een aantal weken doorgeslapen in de Mini, met haar armpjes 'buiten boord'

Inbakeren gemakkelijk afbouwen met Puckababy

De Puckababy inbakerslaapzak Mini is ideaal bij het afbouwen van inbakeren. Door het slimme design, de extra ruimte binnenin de Puckababy Mini en de handige ritsjes bij de mouwen gaat het afbouwen veel gemakkelijker dan bij alle andere vormen van (strak) inbakeren.

Open de mouwritsjes en haal de armpjes van je kindje door de mouwgaten. Je kindje ligt dan nog altijd in de vertrouwde inbakerslaapzak, maar nu met de armpjes buiten boord. De eerste slaapjes zullen voor je kindje misschien een beetje vreemd zijn. Deze mogelijke onrust heeft niets te maken met de onrust die destijds de aanleiding was om te beginnen met de Puckababy! Houd dus even vol, maar laat je kleintje niet overstuur raken. Zorg ook dat de armpjes nu lekker warm blijven, bijvoorbeeld door een rompertje met lange mouwen of een pyjama jasje.

Tips om af te bouwen in stapjes:

  • Leg je kindje eerst even tijdelijk met de armpjes door de mouw openingen in bed.

  • Eerst 5 minuten, als dat goed gaat 10 minuten enz. Op die manier leert het in stapjes om met de armpjes los te slapen.

  • Houd hetzelfde ritme en rituelen zoals dat voorheen ook altijd is gegaan: bijv. in bed leggen, toedekken, kus en een knuffel en weg gaan.

  • Indien je kindje met de armen los in slaap valt, maar na een tijdje wakker wordt, kun je de armpjes in eerste instantie weer binnen de Puckababy doen.

  • Worden de periodes van slaap steeds langer, kijk dan ook eens of je uk niet zelf weer in slaap valt.
Om de overgang naar gewoon slapen helemaal soepel te laten verlopen, is de Bag 4 Seasons een absolute aanrader.

Gemakkelijk afbouwen met de Bag 4 Seasons

De ervaring leert dat het afbouwen van de Puckababy inbakerslaapzakjes gemiddeld twee dagen duurt. Om de overgang naar gewoon slapen helemaal soepel te laten verlopen, is de Bag 4 Seasons een absolute aanrader. Deze opvolgslaapzak is qua design speciaal gemaakt om die extra geborgenheid te blijven geven, waar je kindje zo’n behoefte aan heeft. Daarnaast is deze slaapzak qua veiligheid, gebruiksgemak en kwaliteit, de beste die er is. De slaapzak bestaat uit verschillende diktes en is in lengte verstelbaar. Deze opvolg slaapzak is twee jaar lang te gebruiken en het hele jaar door. Met de aanschaf van deze slaapzak gaat het afbouwen voor je kindje heel fijn en ben je tegelijkertijd voor altijd klaar en verzekerd van goed en veilig doorslapen.

Buy it once, love it forever!

Vragen over het afbouwen van inbakeren?

Heb je vragen over het afbouwen van inbakeren, wil je weten hoe je het beste kunt afbouwen met de Puckababy inbakerslaapzakjes of heb je een andere slaapvraag? Stel deze dan gerust. Je mag ons altijd bellen, mailen of chatten. Wat voor jou fijn is! Als expert in veilig doorslapen helpen we je graag verder.