Maandag, 18 februari 2019

Hoe werkt het afbouwen?

Direct afbouwen

Zet de ritsjes in de Mini open en haal de armpjes van je kleintje door de openingen. Leg je kindje met de armpjes los (buiten het slaapzakje) in bed. De eerste slaapjes zullen voor je baby een beetje vreemd zijn. Deze mogelijke onrust heeft niets te maken met de onrust die destijds de aanleiding was om te beginnen met de Puckababy! Houd even vol maar laat je kindje niet overstuur raken. De ervaring leert dat het afbouwen van de Puckababy slaapzak gemiddeld twee dagen duurt, bij het ene kindje kan het wat langer duren dan bij het andere kindje.

De ervaring leert dat het afbouwen van de Puckababy® slaapzak gemiddeld twee dagen duurt.

Afbouwen in stapjes

  • Leg je kindje iedere avond eerst even met de armpjes door de mouw openingen in bed. Eerst 5 minuten, als dat goed gaat 10 minuten enz. Op die manier leert je kindje geleidelijk met de armpjes los te slapen. Houd dan ook hetzelfde ritueel aan als anders: bijv. in bedje leggen, dekentje over hem heen, kusje geven en zelf weg gaan. De kans is groot dat je kindje na een aantal dagen zelf in slaap valt. Vind je kindje dit niet fijn, begin dan eerst met een armpje uit de slaapzak en bijvoorbeeld de week erna met twee armpjes.

  • Als je kindje met de armen los in slaap valt, maar na een tijdje toch weer wakker wordt, mag je de armpjes in eerste instantie weer binnen de slaapzak doen. Maar als de periodes van slaap steeds langer worden, kijk dan ook eens of hij niet zelf weer in slaap valt.

  • Laat de ritsjes aan de zijkant van de slaapzaak open, wie weet vinden de armpjes vanzelf de weg naar buiten.

  • Je mag je kindje ook met de slaapzak in bedje leggen, en als hij eenmaal goed en diep slaapt, hem voorzichtig uit de slaapzak halen. Kijken hoe lang hij doorslaapt.

  • Verder kun je je kindje strak toestoppen met een lakentje, overdwars! Op die manier zit het grootste stuk laken onder het matrasje en onder zijn gewicht en kan hij het minder makkelijk los trekken. Zo bied je hem zonder slaapzak toch nog wat beperking en een heerlijk geborgen gevoel.

Hoe lang duurt het afbouwen

De ervaring leert dat het afbouwen van de Puckababy inbakerslaapzakjes gemiddeld twee dagen duurt. Om de overgang naar gewoon slapen helemaal soepel te laten verlopen, is de Bag 4 Seasons een absolute aanrader. Deze opvolgslaapzak is qua design speciaal gemaakt om die extra geborgenheid te blijven geven, waar je kindje zo’n behoefte aan heeft. Daarnaast is deze slaapzak qua veiligheid, gebruiksgemak en kwaliteit, de beste die er is. De slaapzak bestaat uit verschillende diktes en is in lengte verstelbaar. Deze opvolg slaapzak is twee jaar lang te gebruiken en het hele jaar door. Met de aanschaf van deze slaapzak gaat het afbouwen voor je kindje heel soepel en ben je tegelijkertijd voor altijd klaar en verzekerd van goed en veilig doorslapen.