Donderdag, 20 juni 2019

Bewustmoeder.nl - "Je baby leren zelfstandig te slapen"

"Toen mijn zoontje een week of 5 oud was, constateerde de kinderarts dat hij verborgen reflux heeft en oververmoeid was. Dat hij oververmoeid was, was een gevolg van de klachten die verborgen reflux met zich mee bracht. Levi wilde niet in zijn wiegje liggen om zelfstandig te slapen. Hij wilde überhaupt niet liggen."

"Liggen zorgde ervoor dat zijn voeding makkelijk terugstroomde vanuit zijn maagje naar zijn keel. Het maagzuur dat daarmee omhoog komt, zorgt op den duur voor keelpijn en een geïrriteerde slokdarm. Als ik hem neerlegde, begon hij meteen te huilen en te krijsen van de pijn."

Hoe ik het geleerd heb van de kraamhulp

"Als Levi moest gaan slapen, legde ik hem op bed zoals ik geleerd had van de kraamhulp. Ik legde hem in bed met een kruik, stopte hem in, gaf hem een kusje, zei “Welterusten” en liep dan de kamer uit. In de kraamweek was dit meestal voldoende om hem in slaap te doen vallen.

Als hij ging huilen, dan liet ik hem soms even huilen. Hooguit 5 minuten, maar soms kon in het niet handelen en ging ik na enkele minuten al naar hem toe. Zolang ik dat niet elke keer deed, was het prima, aldus de kraamhulp.

Als Levi huilde, ging ik de slaapkamer binnen en troostte ik hem terwijl ik hem in zijn wiegje liet liggen. Als hij gekalmeerd was liep ik de slaapkamer uit om hem zelfstandig in slaap te laten vallen. Ging hij dan direct weer huilen, dan probeerde ik weer 5 minuten te wachten. Meestal was dit niet nodig, want dan viel hij uiteindelijk toch in slaap.

Huilde hij echter na 5 minuten nog steeds, dan haalde ik hem uit zijn wiegje. Liep ik een rondje (of meerdere) door het huis om hem te kalmeren en zachtjes een beetje in slaap te wiegen. Daarna legde ik hem weer in zijn bedje, stopte hem in, gaf hem een kusje, zei zachtjes “Welterusten” en liep dan de kamer uit....."

Lees de hele blog van Wendy op haar website www.bewustmoeder.nl

Wendy, www.bewustmoeder.nl - Je baby leren zelfstandig te slapen